Nyt siis vuorossa paljon pienempi sukkapari, joka valmistuikin sukkelaan. Silti ihan vähän myöhästyin kuuden bussista, jolla Esikko lähti takaisin pääkaupunkiin. Hän kun olisi vienyt sukat mennessään, niille kun on jo saaja tiedossa.

Now a much more smaller pair. It was so quick to knit. However I missed the six o'clock bus. The Firstborn went back to Helsinki and she would have taken the socks with her. These socks are for a little girl.

8040189909_30881387f5.jpg

Malli: Vauvan sukka, Kerttu Latvala, Ravelryssa
Lanka: Knit Picks Essential Kettle Dyed, väri Gold
, ja Felici, väri Green Veggies
75% merino, 25% nylon
Puikot Knit Picks pyöröt nro 2½
Koko: Pohja 13,5 cm
Menekki: 35 g
44 silmukkaa

12 krs joustinta, kantalappu 16 krs
ranskalainen kantapää, keskellä 2 s

Pattern: Vauvan sukka, Kerttu Latvala, in Ravelry
Yarn: Knit Picks Essential Kettle Dyed, colorway Gold
, and Felici, colorway Green Veggies
75% merino, 25% nylon, 25 grams
Puikot: Knit Picks circulars size 2½
Koko: Sole 13,5 cm
44 stitches

8040191653_df48d25420.jpg

Uusia junasukkia kuulemma toivottiin, kun edelliset ovat jäämässä pieniksi. Näistä tein nyt vähän suuremmat. Toivottavasti kelpaavat. Väritoive oli kelta-vihreä, ja sellaisethan nämä ovat. Molemmat langat ovat sukkaprojekteista jälljelle jääneitä kerän loppuja. Vieläkin niitä vähän jäi, mutta ei niistä enää pieniäkään junasukkia tule.

This pair are made by a wish because the previous pair is soon going to be too small. So this pair is now a little bigger. The colour wish was yellow-green and I had some left-over yarns with those colors in my stash.

8040186091_7e0c353c22.jpg

Mallihan on mitä parhain, ja jos et tiedä, miksi näitä kutsutaan junasukiksi, niin käypä lukemassa tarina tuolta ohjesivulta. Kärkikavennukset tein tällä kertaa niin, että ensin kavensin 4 kertaa joka toisella kerroksella ja sitten vasta joka kerroksella, ja aina kerroksen kaksi ekaa ja kaksi viimeistä silmukkaa.

The pattern is the best one.

8040192974_18e224f931.jpg

Seuraavaksi oli tarkoitus neuloa yksi kauluri ja ehkä vielä yksi myssy lämmittämään Itävaltaan lähtijää, mutta eilen hyppäsi puikolle kuitenkin vielä sukat. Kävimme iltakylässä enkä viitsinyt ottaa keskeneräisiä junasukkia mukaan, koska neuloin niitä molempia vuorotellen samasta purkautuvasta kerästä. Niinpä piti ottaa yksi seiskaveikkakerä ja puikot mukaan. Aloitin sitten sukat varpaista. Merenkulkijan kakkospalmikkoa siihen sitten alkoi muodostua ihan niinkuin itsekseen, se oli sen verran hyvin muistissa.

I started again a new pair, this time toe-up. But again with Merenkulkija cables. I remember it so well.

Keskiviikkona neulotaan taas Haminan Puistokahvilassa klo 14.30-17.00. Tervetuloa!

Kiitos jälleen mukavista kommenteistanne ja lempeää lokakuuta!

Thanks again for your nice comments and Mild October!

Toivottelee

Hepsi