Yllätyksekseni sain kuin sainkin tämän yllätyshuivin valmiiksi ennen kevätpäiväntasausta, joka taitaa olla perjantaina.

Surprise, surprise, I got this Shawl Surprise finished before Vernal Equinox, which is on Friday, I think.

Malli: Kevätpäiväntasausyllätyshuivi, Lankakomero
Lanka:
Filatura Di Crosa Centolavaggi, väri 349,
100% Superwash merinovilla,
ostettu Tallinnasta Pronksista,
Puikot:
Knit Picks pyöröt nro 2½ ja virkkuukoukku nro 2½

Koko: 141 x 58 cm

Menekki:
50 g
Päätelty virkkamalla

Pattern: Vernal Equinox Surprise Shawl by Lankakomero
Yarn:
Filatura Di Crosa Centolavaggi, colorway 349,
100% Superwash Merino Wool,
bought from Tallinna, Pronksi
Needles: Knit Picks circulars size 2½ and hook size 2½
Casting off by crocheting

Suurkiitos taitavalle suunnittelijalle eli Lankakomeron Päiville! Olet tehnyt uskomattoman työn! Tätä huivia oli ilo neuloa!

Thanks very much to the designer, Päivi from Lankakomero! You have done an unbelievable job! It was pleasure to knit this shawl!

Alku tuntui vaikealta, koska lanka oli niin ohutta, lähes seittimäistä. Lopulta siihen tottui ja neulominen sujui hyvin jopa telkkaria katsoessa. =) Kaiken aikaa myös kuvittelin, että huivista tulee tosi pieni. Vielä päättelemisen jälkeenkin se näytti siltä, mutta hetki huuhteluainevedessä ja yön yli pingotus teki jälleen ihmeitä. Huivista tuli juuri sopivan kokoinen! Aamulla oli ihan pakko irrottaa huivi ja heittää se harteille töihin lähtiessä. Langatkin päättelin vasta töissä käsityötuntien lopussa.

TYKKÄÄN, TYKKÄÄN, TYKKÄÄN! EHDOTTOMASTI!

Päättelyä mietin ja ensin aioin päätellä neulomalla. Silmää kuitenkin miellytti enemmän ohut reunus ja niin päädyin virkkaamiseen. Aloitin illalla seitsemän maissa, kun Tähdet alkoivat tanssia, ja lopetin yhdeltätoista! Huh! No toki siinä välillä otin vähän iltapalaa ym. Mutta silti, kauan siinä meni. On ollut mukava katsoa toisten tekemiä ihania huiveja ja huomata, kuinka erilaisia nuo reunukset ovat, ja kaikki niin kauniita.

The beginning felt difficult because the yarn was so cobweb. But finally I got used to it and I could knit it also when I was watching TV. =) All the time I thought the shawl is going to be very small. Also in the evening when it was finished. But the soaking and blocking made again a miracle. The shawl is just big enough! I had to take it on my shoulders in the morning. I weaved in ends not until at work, after the needle work lessons.

I LIKE, I LIKE, I LIKE! DEFINITELY!

Nyt aion vastata tähän haasteeseen ja neuloa ainakin yhden vauvannutun. Pyöröpuikoilla neulottu ohje löytyy täältä. Jos joku lähellä asuva innostuu myös asiasta, voimme lähettää nutut Etiopiaan yhdessä!