Selasin eilen kerran läpi tuon uuden ja uljaan "Punokset puikoille". Minulla on tähän asti ollut kovin vähän neulekirjoja, oikeastaan yksi Mary Olki ja yksi englanninkielinen kirja + joitakin vanhoja yleisiä käsityökirjoja. Siispä ajattelin, että nyt on aika hieman kasvattaa neulekirjastoani. Ja mikäs olisi komeampi aloitus kuin tämä uusi uunituore opus.

Kirja on upea, etenkin kuvat ovat mahtavia ja niin suomalaisia, että ihan sydämestä ottaa. Ohjeet on kirjoitettu tarkasti. Kirjassa on myös tekniikkaohjeita, jotka etenkin ovat minun mieleeni. Esim. lyhennetyin kerroksin neulominen on neuvottu mielestäni eri tavalla kuin olen sen oppinut Ullasta. Sitä täytyy kokeilla heti seuraavissa sukissa. Sukkamallit kirjassa ovat upeita. Myös sukan aloittamiseen kärjestä on parikin tapaa. Sitä en olekaan vielä kokeillut, mutta suunnitelmissa on ollut.

Kirjan hinta, postikuluineen 50 € on kyllä kova, mutta Suomessahan kaikki maksaa. Ja mielestäni kirja on oikein hyvä opus käsikirjastooni. Mainitsinko jo, että AdLibristäkin on minulle tulossa pari kirjaa?
Ai en vai... Hmm...

Sinikka ja Satu H ovat haastaneet minut:

Ottamalla nämä ruusut vastaan Sinut on haastettu
"Ekoteko-päivässä" kampanjaan.

1228755.jpg

Lähetä tämä ruusukimppu vähintään viidelle blogi-ystävällesi tai sähköpostilla
ystävillesi! Mainitse oma päivän ekotekosi ja pyydä vastaanottajaa mainitsemaan
oma ekotekonsa uusien haasteiden yhteydessä.

Minun ekotekojani ovat
* vien vanhat vaatteemme ym tarpeettomat tavarat Lähetystyön kirpputorille
*  lajittelen jätteemme
*kierrätämme myös maitotölkit ym. pakkaukset
* tästä lähtien yritän välttyä muovikasseilta pitämällä kangaskassin mukana (kuuletko Esikkoni siellä suuressa Cityssä? äiti yrittää!)

Maailmaa parannetaan teoilla, ei puheilla!

Tämä on niin suuri asia, että laitan haasteen eteenpäin eli haastan
SeijaP:n, Täti Sinisen, Arjan, Pelagian ja Villannen.

Ai niin, punainen jakkuni on valmis ja lähtee kohta kanssasi töihin. Kuvia ja tarkempia tietoja sitten, kun valo, minä ja kamera kohtaamme tai joskus.