Edit! Edit2!
Nyt se on viimein valmis! Saanko esitellä: uusi Samos-jakkuni!

717208.jpg

Ohje: Novita kesä 07, malli 68, koko L
Lanka: Samos
Puikot: n:o 4½
Menekki: reilu 500 g

Olen erittäin tyytyväinen jakkuun! Sitä tulee varmasti pidettyä ja paljon. Saumat ompelin vuoropistoin ja niistä tuli yllättävän siistit. Kokoamisessa töppäsin ensin niin, että tuumasin siinä mittaillessa, että hihoihin täytyy neuloa lisää, koska muuten hihanpyöriöt ovat liian pienet. Purkasin sitten hihoista päättelykerrokset ja neuloin heti kumpaankin hihaan 10 krs lisää. Ompelin toisen hihan kiinni, sovitin ja ihmettelin, mitkä ihmeen pussit jää juuri tuohon kainalotaitteeseen sekä etu- että takapuolelle. Totesin, että pussia jää juuri sen verran, kun olin neulonut ylimääräisiä kerroksia. HÖH! Se siitä mun fiksuudesta. Ei muuta kuin hiha irti ja purkuun. Kaksi kerrosta jätin kumpaankin hihaan ylimääräistä ja nyt näyttää istuvan nätisti.
Muuten tein ihan ohjeen mukaan, paitsi että neuloin myös takakappaleen pääntielle helmineuleella kaitaleen jatkamalla suoraan etukappaleilta. Muuten takakappaleen pääntiestä olisi tullut liian matala. Tuli hyvä näin. Ja tein jakusta myös pidemmän kuin ohjeessa. Ja vielä yksi muokkaus: Tein myös lisäykset ja kavennukset etu- ja takakappaleilla, jotta sain jakkuun vähän muotoa. Kiitos Villannelle vinkistä!

717205.jpg

Napeista puuttuu yksi tuosta etusormen kohdalta siitä yksinkertaisesta syystä, että kuvittelin neuloneeni 7 näpinläpeä, mutta nappeja ommellessani niitä löytyikin 8! Täytyy käydä maanantaina ostamassa yksi nappi lisää.
Tässä vielä vähän lähikuvaa neuleesta. Siinä väri on kaikkein lähinnä oikeata.

717204.jpg

Nyt taidan samalla kasaamisinnostuksella ommella tuon ikuisuustyönkin valmiiksi. Ehkä...