Nyt jos näitä viime hetken lahjoja paljastaisi pikku hiljaa. Ensi vuonna suunnittelen kyllä vähän paremmin tämän lahjahomman - varmasti!

1149218.jpg

Kummipojalle!
Malli: peruslapaset 52 s
Lanka: SandnesGarn Tove, väri 6509
Puikot: Addin bambupyörö n:o 3
Menekki: n. 70 g
Huovutettu: kerran 40 asteessa

Lisää mittoja muistiin: Neulottu ensin 6 krs edestakaisneuletta, sitten sileää
38 krs ennen peukalokiilaa
Peukalokiila: Lisätty joka toinen kerros 2 s (välissä 2 s), kunnes 14 s,
luotu tilalle 6 s, ylimääräiset kavennettu pois heti seuraavilla kerroksilla
Neulottu 16 cm, kunnes leveä nauhakavennus
Peukalo 24 s, 9 cm ennen kavennuksia

En muistanut mitata ennen pesua, mutta pesun jälkeen lapaset olivat minulle vähän reilut, kuopukselleni (15v. poika) sopivat. Pinnasta tuli ihanan pehmeä. Tove on ihanaa lankaa, vaikka neuloessa tuntuukin vähän kovalta.

Peukalokiilaa olisi voinut ehkä vähän pidentää tekemällä lisäyksiä joka kolmannella kerroksella. Täytyy kokeilla vielä, kunhan ehtii. Ja peukaloon riittäisi ehkä 21 s, jos tuo kiilaosa olisi pitempi. Mutta olen näihin tyytyväinen. Toivottavasti kummipoikakin oli!

Esikko lähti juuri takaisin Helsinkiin. Hänellä on tänään taas jo töitä. Aattona vasta tuli. Silloin oli koko perhe koolla - ihanaa! Haudoilla tuli käytyä ja sytytettyä monta sammunuttakin kynttilää omien lisäksi. Nämä ovat nyt niitä aikuisten tai ainakin lähes aikuisten jouluja, ihan omanlaisiansa, rauhallisia. Nautittavia nämäkin omalla tavallaan.

Eilen olimme sitten sukulaisilla perinteisessä joulupäivän vietossa. Ensi vuonna sitten taas meillä. Tänään olemme vain kotona, tai ainakin minä olen, ja neulon. Muutakin ehti valmistua jouluksi, mutta niistä myöhemmin. Illalla palasin jo taas oman jakkuni pariin. Miehustassa mennään.

Kiitos kaikille hyvän joulun toivotuksista!
Ja mukavaa Tapania!