Rentouttava loma on takana ja taas on palattu arkeen. Huoh. Vaikka flunssa kiusasikin oikeastaan koko loman ajan, muutakin sain valmiiksi kuin Heddan. Toisena valmistui Nikolai.

The relaxing holiday is over and we have returned back to weekdays. Phew. Although the flu bothered me almost the whole holiday I managed to finish something else but Hedda. The 2nd finished project was Nikolai.

5489437883_b22c585f86.jpg

Malli: Nikolai, Marysia Nodzykowska Ravelryssa
Lanka: Fleece Artist Merino 2/6, 100% merino

Puikot
: Addi pyöröt nro 4
Menekki: 90 g

Pattern: Nikolai, Marysia Nodzykowska in Ravelry
Yarn:
Fleece Artist Merino 2/6, 100% merino, 90 grams
Needles: Addi circulars, size 4

Löysin tämän mallin Ravelrysta ja ihastuin oitis. Nyt on siis ensimmäinen tällainen neulottu, mutta tämäkin on taas sellainen malli, että näitä tulee neulottua useampi. Ohje on mainio ja kuitenkin helppo. Huivista tulee juuri mukavan mallinen ja sopivan kokoinen, oikein minun mieleeni. Muotoa saadaan näppärästi lyhennetyillä kerroksilla, ja kaunis pitsireunus antaa huiville herkkyyttä ja keveyttä.

I found this pattern in Ravelry and fell in love right away. I have now knitting the first one but I am sure going to knit also more of these. The pattern is great and still easy. And I like the size of the shawlette. It's perfect. The short rows give the nice shape and the beautiful lace edging sensitiviness and lightness.

5489438583_f24839407e.jpg

Yhden muutoksen tein ihan vahingossa, kun jätin ohjeesta yhden rivin lukematta. Nolostunut Lisäsin heti alusta alkaen silmukan sekä joka 4. että 8. kerroksella ja lopussa tietysti kavensin samalla tavalla. Ohjeen mukaan lisäyksiä olisi tullut puolet vähemmän. Luultavasti teen seuraavatkin huivit samalla tavalla, koska huivin leveys keskellä on juuri passeli.

I made one modification just by accident because I missed one row in the pattern. Nolostunut I made the increasings on each 4th and 8th rows from the very beginning and not just on each 8th row. It was the good modification. I like!

5490036360_64ca4411c1.jpg

Lanka on aivan ihanan pehmeää ja ihastuttavan väristä. Harmillista on vain se, että siitä irtosi reilusti väriä huuhteluainekylvyssä. Muistaakseni tämä on joku Titityyn klubilanka, ja värin mahdollisesta irtoamisesta kerrottiinkin ja annettiin korvaukseksi toinen vyyhti. Viimeiseen huuhteluveteen lisäsin etikkaa, ja lopulta vesi jäi melko kirkkaaksi. Tuon värijutun vuoksi pidän tämän huivin itse, ja käytössä se oli tänään ekaa kertaa. Tykkään kovasti! Tämä on minun uusi lempparini! =)

The yarn is so soft and I love the color. It's only vexing that when I put the shawlette into fabric softener bath the water became green. I added some vinegar into the last rinsing water and finally the water was quite clear. I keep this scarf myself because of that color thing. That's great! I love this one! It's my new favourite!

Muutakin vihertävää valmistui Luostolla, mutta siitä sitten seuraavalla kerralla.

Something else greenish was finished in Luosto but I'll tell you more next time.

Tänään oli ihanan keväinen päivä, siispä keväisin terkuin

It was very lovely springlike day today so with springlike regards

Hepsi