Sain Lankakomeron Päiviltä testattavaksi suuremman version mysteerihuivista. Pistin sen puikoille heti, kun Revontuli oli valmistunut. Neuloin huivia myös autossa Kerimäelle mennessä ja siellä jutustellessani isäntäväen kanssa. Viimeiset, piiiitkät kerrokset jäivät silti kotiin neulottaviksi, ja ihananainen huivi valmistui viimein lauantaina.

I was able to test knit a bigger version of the 22 Leaves Shawlette. I started it as soon as I finished the Northern Lights. I knitted it also in the car when we were going to Kerimäki and in there when chatting with our host family. I still knitted the last loooong rounds  at home and the loveliness was finished on Saturday.

5114194201_81cb2e3121.jpg

Malli: 34 leaves shawl, Lankakomeron Päivi (Ohje myynnissä Ravelryssa)
Lanka: Wollmeise Sockenwolle 80/20 Twin, väri Tutu dark,
Wollmeise 100% Merino Superwash,
väri Tutu medium
Puikot: KnitPicks Harmony pyöröt nro 3½
Koko: n. 150 x 60 cm
Menekki: 215 g
Neulottu reunus, 5 kerrosta
Tuplapäättely
Lisää kuvia

Pattern: 34 leaves shawl byPäivi from Lankakomero (in sale in Ravelry)
Yarn: Wollmeise Sockenwolle 80/20 Twin, colorway Tutu dark,
Wollmeise 100% Merino Superwash
, colorway Tutu medium, 215 grams
Needles: KnitPicks Harmony circulars size 3½
Size: 150 x 60 cm

Knitted edge
Double
binding off
More pics

5114197539_74bd7304d8.jpg

Edelleen olen sitä mieltä, että ohje on erittäin selkeä ja malli on mukavaa neulottavaa. Ainoastaan nuo "ylimääräiset" rivit olivat hieman puuduttavia, mutta toisaalta hyvin helppoja. Malli on myös niin looginen, että virheitä ei oikein pysty tekemään.

I still think the pattern is very untroubled and it is very nice knitting. Only those "extra" rounds were a bit boring but on the other hand very easy. The pattern is also so logical that you just simply can't make any mistakes.

Lankana on siis ihanaista Wollmeisea. Tällä kertaa aloitin tummemmalla Twinillä, ja kun se loppui käytin edellisestä huivista jääneen vaaleamman sävyn. Se meni niin tarkalle, että päätteleminen piti tehdä kerrosta liian aikaisin, jotta lanka riitti. Parin metrin pätkä jäi.  Reunasta tuli näin vaaleampi, mutta mielestäni se näyttää ihan hyvältä.

The yarn is wonderful Wollmeise. This time I started with the darker Twin and when it ran out I used the left-over lighter yarn of the first shawlette. It was so close that I had to start the binding off one round earlier so the yarn would do.

5114198659_d8dcfcdca1.jpg

Langan menekissä huomaa hyvin sen, että Wollmeisen vyyhdeissä on aina ylimääräistä. Ekaan huiviin meni 95 g, tähän toiseen loput 55 g ja yksi kokonainen vyyhti, 150 g,  eli yht. 205 g. Valmis huivi painaa kuitenkin 215 g. =)

The yardage tells that there is always a bit extra in Wollmeise skeins. This shawl weighs 215 grams althoug I used the whole skein, 150 g, and the left-over 55 grams. =)

Päiville suurkiitos siitä, että sain toimia testineulojana, ja siitä,
että olet suunnitellut näin ihanan mallin!

Nyt on kesken kaksi sukkaparia. Jospa niistä edes toisen saisin valmiiksi tällä viikolla ja säilöttyä Hillokellariin. Siispä puikot käteen ja neulomaan!

Now I have two pairs of socks in progress. If I only could finish at least one pair this week.
So let's keep on knitting!

Syksyisin terkuin

Hepsi