Eilen illalla valmistuivat nämä Esikon maissilapaset.Malli: Very Cabley Mittens, Ravelrysta
Lanka: teetee Poppari, 100% maissia, väri 05, Tinttamarellista
Puikot: Addin pyöröt nro 3½
Menekki: n. 65g

48 s, peukkulangalle 8 s, peukussa 18 s

Pattern: Very Cabley Mittens, from Ravelry
Yarn:
teetee Poppari, 100% corn, colorway 05, 65 grams, from Tinttamarelli
Needles:  Addi circulars, size 3½
48 st, thumb yarn 8 st, thumb 18 st


Ohje oli hyvin ja selkeästi kirjoitettu ja se toimi. Vähän minua ensin epäilytti, kun peukalo tehtiin keskelle kämmentä, mutta sekin oli ihan oikein. Lapaset neulottiin palmikoiden osalta peilikuviksi, mutta muuten niitä voi käyttää kummassa kädessä vain. Näppärää! Myös kavennukset tehtiin uudella tyylillä, niin että ne sopivat hyvin tuohon mallineuleeseen. Nekin oli tarkkaan harkittu.Muutoksia silti tein. Neuloin peukalolangalle 8 silmukkaa ja itse peukalon 18 silmukalla. Ohjeessa oli 6 ja 17, ja siitä olisi tullut liian tiukka. Neuloin myös lapasista yhden mallikerran pidemmät, jonka lisäksi jouduin vielä ennen viimeistä kavennuskerrosta neulomaan 4 kerrosta sileää, jotta pituus riittäisi. Näin niistä tuli oikein sopivat minulle ja luultavasti niin Esikollekin. Aika sitten näyttää, lämmittävätkö riittävästi pääkaupungin talvessa.Innostuin ottamaan kuvia vähän liikaakin. Väriä oli vaikea saada oikeaksi. Oikeasti lapaset ovat ihan puhtaan punaiset, lähinnä oikeaa varmaan tuossa ekassa kuvassa. Flickrissä niitä on lisää.

I finished these corn mittens yesterday. They are for the Firstborn.
The pattern was good and well written. I was first a bit suspicious because the thumb was made in the middle of the palm but that was right too. The cables were knitted reversed but the mittens can be worn in whichever hand. That's clever! Also the decreases were properly considered.

I still made a few variations. 8 stitches with the thumb yarn ( 6 in pattern) and 18 st in the thumb ( 17 in pattern ). I also knitted the mittens one motif longer + 4 extra rows in the end. So they are just fitted for me and also for my Firstborn, I think.  Time will show are they warm enough in the winter of the capital city.

I took a lot of pics. The color was difficult. It is pure red actually, most right one in the 1st pic. There are more in Flickr.