Nyt sitten esittelyssä se pieni sininen, joka on siis bolero Esikon toiveesta hänen ystävänsä tyttärelle, reilun vuoden ikäiselle Lucialle.

Now I'll show you the little blue one. So it is a bolero for Lucia, about one year old cute girl.
Lucia is a daughter of my Firstborn's friend.

5571522335_18e74a716a.jpg

Ohje: 16. Vauvan bolero, Suuri Käsityölehti 2/2011
Lanka:
Sirdar Snuggly Baby Bamboo, väri 135
80% bambu, 20% villa
Puikot: Addi pyöröt nro 3 ja 3½
Koko: pienimmän koon (62/68) silmukat, suurimman (86/92) sentit
Menekki: 140 g
Kaikki kuvat.

Pattern: 16. Vauvan bolero, Suuri Käsityölehti 2 /2011
Yarn:
Sirdar Snuggly Baby Bamboo, colorway 135
80% bamboo
, 20% wool, 140 grams
Needles: Addi circulars size 3 and 3½
Size: stitches as in the smallest size, but cm as in the biggest size
All the pics.

5572113866_c950bf54cc.jpg

Käyttämäni lanka oli paksumpaa kuin ohjeessa oleva. Siksi piti vähän kokoja rukata. Enkä tiedä vielä, onko bolero sopiva noin vuoden ikäiselle. Aika näyttää. Langasta tykkäsin. Sitä oli helppo neuloa ja se on pehmeätä. Hihat on neulottu eri värjäyserästä, ja sen kyllä huomaa, muttei se mielestäni kuitenkaan suuremmin haittaa. Ensin neuloin taka- ja etukappaleet ja sitten hihat. Sitten purkasin nuo ensin neulotut ja neuloin ne uudestaan, koska ne ensin neulotut olivat reilusti löysemmin neulottu. Hihoissa neule on tasaisempaa, koska neuloin ne pyörönä.

The yarn I used was bulkier than the one in the pattern. So I had to make those modifications. I liked the yarn. I knitted the sleeves with a different dye lot as you can see. But I think it still doesn't matter much.

Opin kaksi uutta asiaa tätä neuloessa. Ensimmäinen oli se virkkausaloitus, joka olikin aika kätsy homma. Suosittelen! Ihan oikein se ei kyllä mennyt, sillä minun ketjuni ei purkautunut kauniisti ja helposti, mutta purkautuipa kuitenkin. Silmänisku Toinen uusi asia oli tuo neulottu nirkkoreunus. Ihan varma en kyllä ole, ettenkö olisi sitä joskus aiemminkin tehnyt, mutta ainakin olin unohtanut sen kirkkaasti. Lehden ohjeilla en olisi sitä osannutkaan tehdä. Onneksi löysin netistä video-ohjeen. Sen avulla homma sujui helposti. Välillä neuloin 2 oikein yhteen, jotta sain reunasta sopivan napakan.

I learned two new things with this bolero. First one was the crocheted cast on. It was very convenient. The second one was the knitted picot edge.

5571523351_5dd418c66a.jpg

Napiksi valitsin leppiksen, koska jakku tarvitsi minusta vähän piristystä.
Toivottavasti Lucia ja Lucian äiti tykkäävät!

There is one and only button in the bolero and I chose the ladybird button. I think the bolero needed a bit of zest. I just hope Lucia and Lucia's mum like!

Ja kyllähän he tykkäsivät! Silmänisku

5601313304_715d779bca.jpg

Nyt jos neuloisi vaihteeksi sukkaa. Huomenna on ylimääräiset pitkät kuoroharkat. Konserttia pukkaa viikon päästä. Ohjelmistossa on suosikkeja vuosien varrelta, esim. Vanha pelargonia, Silakka-apajalla, Hengaillaan, Väärä vitonen, Kappale kauneinta Suomea, Sä kuulut päivään jokaiseen, Tulenliekki ym. Hymy

Rentouttavaa viikonloppua sinulle!

I wish you a relaxing weekend!

toivottelee

Hepsi