Tässä se nyt viimeinkin on valmiina, viime vuoden toukokuussa aloitettu ja nyt viime lauantaina viimeisen päälle valmistunut.

Here it is finally, started in May 2008 and finished last Saturday.

4086189589_51d2578b4f.jpg

Malli: Omasta päästä, Flickr
Lanka: Novita Samos Lollipop, väri 819
50% puuvilla, 50% akryyli
ostettu pussilankana Korialta

Puikot
: Knit Picks Harmony pyöröt nro 4½
Koko: sopiva minulle eli kai XL
Menekki: vähän alle 600 g

Pattern: Improvised =), Flickr
Yarn:
Novita Samos Lollipop, colorway 819
50% cotton, 50% acrylic, almost 600 grams
Needles: Knit Picks Harmony circulars size 4½
Size: fitted for me so XL, I think

Tämä on aloitettu ylhäältä pääntieltä eli ei saumoja, paitsi muutama silmukka kainaloissa. Kaulus on neulottu jossain vaiheessa poimimalla silmukat pääntieltä. Se on kaksinkertainen eli taitettu puoliksi ja ommeltu sisäpuolelle. Ensimmäisen kerran ompelin neuleeseen vetoketjun (70 cm) ja suht tyytyväinen olen. Vähän se kupruilee, mutta ei pahasti. Halusin vetoketjun, joka aukeaa myös alhaalta, mutta ei sitä varmaan tule sillä lailla käytettyä.

This is started from the top so no seams. I knitted the collar by picking up the stitches around the neckline. It is double and folded and sewed onto the wrong side. This was my first time to sew a zipper (70 cm) onto a knitting and I am quite pleased. It does make some blisters but no so badly.

4086190323_2d021a45b1.jpg

Vähän "kupruilee" myös malli jakun sisällä, mutta täytyy kai sanoa, että kaikki kuprut on ansaittu. =) Kaulusta voi pitää myös kiinni. Se oli tarkoituskin. Selässäkin on vähän joustinneulemuotoilua.

The model inside the cardi does make also some blisters but I have to say that they are all very well earned. =) You can wear the cardi also with the zipper closed. There are some ribbing design in the back too.

4086942748_5ac5d8b93a.jpg

Ei tämä ihan niin nappi-suoritus ole, kuin tuo edellinen jakku, mutta tykkään kyllä tästäkin ja uskon, että tulen tätä paljon käyttämään. Ainakin keväällä ja kesällä. Samoksesta tykkään myös, se on mukavan pehmeätä ja kevyttä.

This one isn't as successful as that previous jacket but I do like this too. I think I am going to wear this a lot. At least in the spring and in the summer. I like also the yarn, it is soft and lightweight.

Nyt onkin sitten puikoilla jotain paljon rouheampaa, mutta ihanaa.

Now I have then something much more rougher but lovely in progress.

4086946772_e8ff025263.jpg

Olen neulonut jo vaikka kuinka monta kerää Puroa, ja olen törmännyt vain yhteen solmuun. Tässä Norossa olen nyt kolmannessa kerässä, ja jokaisessa on ollut solmuja. Parhaassa kolme! Huh!

I have knitted many skeins of Novita Puro and noticed only one knot. I am now knitting the 3rd skein of this Noro, and there have been knots in every skein. Three in the best one! Phew!

Keskiviikkona lähden työmatkalle Viroon, Jöhviin. Jos vaan nyt pysyn terveenä. Koulussa alkaa olla sen verran nuhaista porukkaa. Ei kuitenkaan ole vielä saparoita näkynyt!

On Wednesday I am going to Viro, Jöhvi as a worktrip. If I only stay healthy. So many at school seem to have a cold in the heads. Luckily we haven't seen any pigtails yet!

1253980374_img-d41d8cd98f00b204e9800998e