Minullahan ei ollut siis mitään tarkoitusta neuloa minkäänlaista myssyä, ei. Sitten vain toissapäivänä päivähuililla ollessani selailin vanhoja Käsityölehtiä ja tämä malli sattui sieltä silmiin ja se oli sitten menoa se.

2598142416_aebfaff5f8.jpg?v=0

Malli: Baretti, Suuri Käsityölehti 5/06, malli nro 14
Lanka: Novita Malibu valk. 011
Puikot: bambupyöröt nro 4 ja 5, 80 cm ja sukkapuikot nro 5
Menekki: n. 120 g

2598124098_13cbb5fc3a.jpg?v=0

Myssy valmistui tänään ja kuten kuvista näkyy, tytär nappasi myssyn mielellään omakseen ja lähti se päässään tänään ystävänsä mökille. Itsekin tykkään. Myssyä oli myös mukava neuloa. Olin itse asiassa unohtanut, kuinka mukavasti Malibu liukuu puikoilla.
Neuloin ihan ohjeen mukaan, yhtä monella silmukalla. Vähempikin silmukkamäärä riittää pienipäiselle. Malli on erittäin näppärä, kierrettyä joustinneuletta ohuemmilla puikoilla ja sitten paksummilla puolipatenttia. Ja Malibun viehko kiilto antaa myssylle hienostuneen ilmeen. Malibu on myös juuri oikea lanka tällä mallille, koska se painavuutensa takia laskeutuu kauniisti niskassa.

2597291153_aeb04e7a4e.jpg?v=0

Ainoastaan nuo kavennukset, 3 nurin yhteen tuntuivat hiukka hankalilta, mutta onnistuivat kuitenkin. Ja lopputulos näyttää hyvältä.

Luulenpa, että tätä ohjetta tulee käytettyä toistamiseenkin joskus. Tuollaiset löysät myssyt kun ovat mukavia, eivät lyttää kampausta länään. =)

Juhannusaattoilta sujui rattoisasti sateesta huolimatta. Naapurit olivat jälleen pistäneet rantaan laavun pystyyn, ja sen alta oli mukava ihailla kokkoa, joka paloi upeasti. Sade ei sitäkään haitannut. Nythän tuolla peräti aurinko paistaa, vaikka päivemmällä vielä sateli. Ehkä se toinen kesä jo kohta alkaa, ekahan taisi olla silloin vapun tietämissä...