Aina välillä olen selaillut ja etsinyt uutta pohjaa. Tuo red on niin monella muullakin käytössä. Nyt sitten löysin Piristysruiskeelta tämän hempeän, ihanan vaaleanpunaisen. Jännitin myös vähän uuden pohjan käyttöönottoa, mutta sehän olikin ihan helppoa. Kiitos vaan Sarelle!

Eilen kävin tyttären kanssa kangas/lankakaupassa. Tytär halusi ostaa hamekangasta ja trikoota puseroa varten. Minä tietty vilkaisin lankakoreja, niitä ei ole ole paljon tuossa kaupassa, mutta ale-korissapa sattui olemaan kolme kerää Regiaa. HAA! Sepä sattui sopivasti! Suunnitelmissa oli nimittäin neuloa ohuempia sukkia ja siihenhän Regia on juuri omiaan. Aiemmin en ole nähnyt tuota lankaa muualla kuin näissä blogeissa. ja jossain lehdessä kenties.

497176.jpg

Tuota kirjavampaa on kaksi kerää, niistä aloitin into pinkeenä heti illalla tikuttaa sukkia tyttärelle. Hauskaa vaihteeksi neuloa ohuilla 2½:n puikoilla. Loin ensin 56 silmukkaa, mutta se tuntui liian löpsöltä, joten purkasin ja nyt neulon 52 silmukalla. Se tuntuu sopivalta. Tiimalasikantapäätä ajattelin kokeilla ekaa kertaa ja sitä voikin jo heti aloittaa, kunhan nyt ennätän neuleeseen tarttua.
Sinikirjavaa lankaa on vain kerä, koska se oli ainoa kaupassa. Siitä pitää yrittää tehdä oikein matalavartiset sukat ja varmaan kokeilla sitä kärjestä
aloitettavaa. Jääköön varrelle sitten mittaa sen verran kuin lankaa riittää.
Punnitisin muuten joka kerän kotiin tultuani ja jokainen painoi vain 45g! Siitä varmaan tulee aina se heitto ostettujen lankakerien ja valmistuneen neuleen välillä.

Kuvassa näkyy myös se sininen neule, joka edistyy. Seuraavaksi pitäisi lisätä silmukoita neljässä kohdassa ja siihen tarvittaisiin niitä ihania silmukkamerkkejä, joita olen näissä blogeissa nähnyt. Vaan kun minulla ei ole yhtään! Kaupoissa niitä ei taida olla, ei ainakaan meidän pikkukaupungissa. Mistäköhän niitä voisi tilata?
Tästä sinisestä tulee toppi minulle. Ohje on Drop's Design -sivuilta, mutta lankana mulla on Rondo Cottonellaa ja Novitan Oliviaa. Neulon siis kahdella langalla yhtä aikaa ja nelosen puikoilla. Tulee aika tukoisa, mutta pehmeää ja nättiä. Kamera taas vähän valehtelee, langat ovat oikeasti vaaleamman sinisiä.

Nyt hommiin, että pääsee sitten neulomaan!

Rauhallista pitkäperjantaita kaikille!