Taas jännitetään vaalitulosta ja esitellään samalla siniset sukat, jotka ovat kylläkin valmistuneet jo viime sunnuntaina. Miten tämä kuvaaminen ja bloggaaminen meinaa nykyään aina viipyä...

It has been today the 2nd round of the presidential election. So it's also a good time to show you blue socks. I have finished them already last Sunday. How can I nowadays be always so late...

6822856773_f23979ddb9.jpg

Malli: Spice Man - basic toe-up, all sizes by Yarnissima, Ravelryssa
Lanka: Colinette Jitterbug, väri 118 velvet damson
100% merino
Puikot: Knit Pron puupyöröt nro 2½
Koko: S, 40-42
Menekki: 115 g
Alussa 10 s, 60 s

Pattern: Spice Man - basic toe-up, all sizes by Yarnissima, in Ravelry
  Yarn: Colinette Jitterbug, colorway 118 velvet damson, 115 g
100% merino
  Needles: Knit Pro Wood circulars size 2½
Size: S, 40-42
Started with 10 st, 60 st

Ohje on maksullinen, ja sen voi ostaa myös suoraan täältä. Minua kiinnosti siinä taas hieman erilainen kantapää. Kiilaosat neulottiin jalkapöydän puolella ja nurin. Se näyttää minusta hauskalta. Kantapään käännös neulottiin lyhennetyillä kerroksilla. Siinä käytin taas "varjotekniikkaa", jonka nyt jo taidan muistaa ilman ohjetta. Varsin mukava ja yksinkertainen tapa tehdä hyvänmallinen kantapää. Taidan käyttää tätä jatkossakin.

The pattern is chargeable and you can purchase it also in here. I was interested agaín in a new way to make a heel. And I liked the new way. It was easy and simple.

6822857725_2759b5b155.jpg

Muutenhan sukat ovat ihan perussukat ilman mitään pitsejä tai palmikoita. Lanka on ihanaa, mutta pelkkää merinoa eli en tiedä, kuinka se kestää. Minulle sukat ovat hieman liian suuret, mutta yö- tai kotisukkina kyllä menevät.

Otherwise the socks are very basic without any lace or cables. The yarn is lovely but pure merino. So I'm not sure how durable it is. The socks are a bit too big for me but I still can wear them as night or home socks.

6822856039_00d4f9ede5.jpg

Minua onnisti Viivastolla-blogin arvonnassa ja sain ihanaa lankaa Agathalta.

I was lucky and won a lovely prize in Viivastolla blog.

6823245905_e9ac779e38.jpg

Lempisukkalankaani Fabelia pirteissä väreissä, Pirtin villalankaa, jota en olekaan vielä aiemmin neulonut ja sukkapuikkojen pidikkeet. Ne menevät ehkä kiertoon, koska minähän neulon kaiken pyöröillä. =) Paljon kiitoksia Agatha upeasta paketista!

Pakkasia on riittänyt. Meillä tässä mäelläkin mittari näytti aamulla -28 astetta, huh! Perjantaiyönä pakkanen, -29 astetta enimmillään,  ei joitakuita haitannut. Vierumäellä hiihdettiin nimittäin 24 tunnin hiihto jo 11. kertaa. Tytär oli koonnut oman neljän hengen joukkueen, jossa oli meille hyvin tuttuja ja läheisiä hiihtäjiä. Minä ja mies olimme tsemppaamassa, mutta nukuimme hyvin tyytyväisinä yömme hotellissa, kun toiset joko ahersivat hyisellä ladulla tai torkkuivat urheiluhallin patjoilla. Mukavaa oli pakkasesta huolimatta ja ISO hatunnosto kaikille hiihtäjille. Olette rautaa! Tuloksia löytyy täältä.

It has been very cold here in Finland. We live on a little hill and it still was -28 degrees Celsius in the morning, phew! The cold weather didn't bother some certain people on Friday night. We were watching the 24 hours skiing happening in Vierumäki. Our daughter has collected her own team, 4 women together. All very dear to us. Me and my hubby slept the night very comfortably in the hotel while the others were skiing or snoozing on the mattresses in the sports hall. We had a nice time. Hooray to all those great skiers! You are made of steel!

6824687129_5dbda3eb5c.jpg

Vielä ehtii tehdä sytomyssyjä! Sartsa ainakin on lähettänyt omansa suoraan sairaalaan, joten kyllä siellä niitä jonkun verran jo on. Minä en pääse myssyjä viemään juuri ystävänpäivänä, vaan vasta joskus sen jälkeen.

Meillä näyttää siis olevan uusi presidentti. Onnea Niinistölle!

So we have a new president. Congratulations to Niinistö!

Mukavaa alkavaa viikkoa ja kiitos jälleen kommenteistanne!

t. Hepsi