Kaikkihan alkoi siitä, kun näin koulussani olevilla siskoksilla kauniit lapaset. Yritin tutkia niitä ja selvittää, miten ne on tehty. Enpä onnistunut. Pyysin sitten tyttöjä tiedustelemaan ohjetta ja muutaman viikon päästä sain ihanan käsinkirjoitetun ohjeen + pienen mallitilkun aina Hauholta saakka. KIITOS ANJA! Pikaisesti ryhdyin työhön nappaamalla ensin käteen sattuneet kerät, joten värinvalinta ei ole mitä parhain. Mutta nyt ne ovat valmiit.

I saw some of my pupils wearing very beautiful mittens and I couldn't realize how they have been done. So I asked about the pattern. After a couple of weeks I got a wonderful hand written pattern from Anja in Hauho. THANKS ANJA! Promptly I got to work and now they are finished.

3426200333_f003a3d585.jpg?v=0

Malli: Anjalta Hauholta, mutta löytyy myös Modasta 6/2006 kaksivärisinä
Lanka: seiskaveikkaa

Puikot ja koukku: nro 3½
Menekki: 80 g
Silmukoita 48.

Pattern: from Anja in Hauho, but also in Moda 6/2006 with two colors
Yarn: Novita 7 veljestä, 80 grams
Needles and hook: size 3½
48 stitches

3427016198_9ba3f7c1a3.jpg?v=0

Kuvat ovat tällä kertaa ihan suoraan kamerasta, sillä tässä lainakoneessa ei ole mitään kuvankäsittelyohjelmaa.

The pics are straight from the camera because there are no image processing program in this loan laptop.

Lapaset siis virkataan piilo- eli kiinteillä ketjusilmukoilla ottamalla koukulle aina vain silmukan etureuna. Se on ihan näppärää eikä ollenkaan niin hidasta kuin luulisi. Pinnasta tulee paksu ja kunhan tekniikan oikein oppii myös pehmeä. Minä en vielä oikein oppinut, mutta ovat lapaset silti lämpimät ja mukavat.

So the mittens are crocheted with slip stitches so that you take only the front loop on the hook. It is quite dexterous and not at all that slow as you might think. It makes the plane thick and also soft when you handle the method  well. I didn't yet but the mittens are still warm and nice.

Anjan ohjeessa varren lisäksi myös kärki ja peukalo oli neulottu, mutta minä virkkasin nekin. Modan ohjeessa varttakaan ei ole neulottu.

In Anja's pattern she has also knitted the thumb and the top but I crotcheted those too. In Moda's pattern the mittens are crocheted all over.

Muuta huomioitavaa: Alakämmenestä tuli liian pitkä, vaikka toisaalta pitkä varsihan on lapasessa hyvä. Seuraavalla kerralla varressa voisi olla vähemmän silmukoita, mutta taas itse virkatussa osassa vaikka enemmänkin. Mahtavaa on se, että opin uuden tekniikan! =)

Else to consider: The lower hand is too long although the long cuff is good. There might also have been less stitches in the cuff and more in the hand. But it's great that I learned a new method! =)

Sukatkin ovat valmiit, kunhan langat päättelen. Jotain uutta pientä voisi siis aloittaa... Jotakin on jo katsottunakin...

Tämä pitkäperjantai on aina vähän surullinen päivä meille kristityille, mutta onneksi huominen on jo iloisempi. Siispä oikein rentouttavaa pääsiäisen aikaa teille kaikille!

This Good Friday is always a little sad day for us Christians but luckily tomorrow is already much happier. So Happy Easter to all of you!