Vihdoin ja viimein saan esiteltyä mysteerihuivin, jonka aloitin jo lokakuun ekana päivänä. Sitten se jossain vaiheessa sai väistyä toisten, kenties mukavampien neuleiden tieltä, kunnes viimein valmistui 11. päivä tätä kuuta.

Finally I manage to show you my Mystery Shawl. I started it already on the 1st of October. Then it was hibernating when I knitted some perhaps a bit nicer projects. I finished it as last 11th of this month.

6982139537_54b3244650.jpg

Malli: Koi Rama - Fall Mystery Shawl, Ravelryssa
Lanka: Wollmeise Lace-Garn väri Frizzi Frizzante WD, 100% villa
Puikot: Knit Pron puupyöröt nro 3
Koko: M, 120 x 41 cm
Menekki: 65 g

Pattern: Koi Rama - Fall Mystery Shawl, in Ravelry
  Yarn: Wollmeise Lace-Garn, colorway Frizzi Frizzante, 65 grams, 100% wool
  Needles: Knit Pro Wood circulars size 3
Size: M, 120 x 41 cm

Pitsilangasta neulottuna huivista tuli aika pieni, olisin voinut tehdä sen suuremman koon. Toisaalta tämä malli ei oikein iskenyt, joten ehkä tämän kokoinenkin löytää vielä hyvän kodin. Väri on kyllä ihana, ja lanka oli mahtavaa neulottavaa.

The shawl turned out to be a bit small because I used lace-garn. I could have made the bigger size. On the other hand I didn't really love to knit this one, so maybe it's enough. But the color is lovely and so is the yarn.

6982136985_3a96019e0c.jpg

Huivi aloitettiin tuolta alareunasta ja ekaa kertaa tein aloituksen virkkaamalla niin, että virkkasin ketjusilmukoita tuplasti ja sitten neuloin niistä aina joka toisen. Muistaakseni vinkin sain TiiQ:lta. Neulomisintoani latisti sitten se, että reuna näytti hurjan löysältä, lähes röyhelömäiseltä. Yllätys oli, että pingotuksessa se olikin sitten vallan hyvä. Kiitos vain vinkistä!

The shawl is a bottom up shawl and for the first time I used the crocheted cast-on. 

6836013170_75499a22e8.jpg

Ohje oli ei-ollenkaan-seurassa-neulottavaa, sillä joka kerroksella tapahtui, myös nurjalla. Alussa oli langan kieputuksia, kuten kuvassa näkyy, ja kaiken aikaa kolme nurin/oikein yhteen, kallistuen eri suuntaan. Periaatteessa ihan helppoa, mutta sellaista, että silmät piti pitää neuleessa ja ohjeessa enemmän kuin yleensä. Huivista tuli kyllä kaunis, mutta ehkä se ei ole ihan minua. Mutta saattaapa olla, että se kuitenkin omaan käyttööni päätyy, jos vaikka joskus tulee tarve juuri tuon väriselle huiville. =)

You had to stay sharp with the pattern because also the purl rounds were full of happenings. First there were wrapped stitches as you can see in the pic. And all the time knit/purl 3 stitches together leaning to both directions. I think the shawl is beautiful but I'm not sure will I keep it myself. Time will tell.

Sain myös kuvattua Päivölästä ostetut ja saadut langat, ihan vain sisällä.

Now the skeins I bought and got in Päivölä.

6859845038_bae089343c.jpg

Hopeasäikeen langat ostin, Bling-bling lankaa omaan hienosteluhuiviin, sitten joskus, uutta Aadaa kokeiltavaksi vaikka myssyyn ja merinoa kenties vauvan nuttuun tai ihan mihin vaan, väri oli niin mehevä. Ihanaiset Villavyyhdin Frog Treet voitin lanka-arvonnasta, kun pääsin aika alussa onnekkaasti valitsemaan. =) Yarngrimoiren sukkalangat sain kyytipalkaksi Pitsisukalta, upea väri - KIITOS! Ja Rowan Tapestryn otin ilmaispöydästä, koska tykkään langasta ja värikin miellytti. Ei paha! Ei kiloakaan! =D Enkä tänä vuonna ollutkaan vielä ostanut yhtään lankaa.

I bought 6 skeins, all from Hopeasäie. The others I got. Not bad! Not even 1 kilo! =D And I hadn't bought any yarn this year before that.

Vielä yksi fiilistelykuva.

7005966839_0b8d7482d0.jpg

Nyt taidan jatkaa vauvan nutun neulomista ja toivottelen sinulle leppoisaa viikonloppua!

Now I will continue knitting the baby coatee and I wish you a cosy weekend!

Ai niin, huomenna neulomme Karhulan Galetessa klo 11.00. Tervetuloa mukaan!

toivottelee

Hepsi