Uusi pusero valmistui lauantaina ja eilen se pääsi jo edustamaan rippijuhlakahveille. Nopeaa toimintaa!

I finished my new top on Saturday and I wore it already yesterday at some confirmation party. Quick action!

7580681746_f784a46395_z.jpg
Malli: Turmeric, Veera Välimäki, Ravelryssa
Lanka: Wollmeise Lace-Garn, väri Jeton
100% villa

Puikot: pyöröt nro 2½, 3 ja 3,25
Koko: 48"

Menekki: 235 g


Pattern: Turmeric by Veera Välimäki, in Ravelry
  Yarn: Wollmeise Lace-Garn, colorway Jeton
100% wool

  Needles: circulars size 2½, 3 and 3,25
Size: 48"
How much: 235 grams

7580683780_ec1f166630_z.jpg

 Innostuin tämän mallin neulomisesta, kun näin ystäväni neuloman version. Sekin oli neulottu tästä samasta langasta eli Wollmeisen ohuemmasta eli pitsilangasta. Muuten ei olisi tullut mieleenkään neuloa puseroa näin ohuesta langasta. Mutta hei, sehän toimii! Paidasta tuli kevyt, ei liian kuuma kesälläkään pidettäväksi, mutta ei myöskään liian ohut. Eli sitä voi hyvin käyttää ilman mitään aluspaitaa tai -toppia. 

I became inspirated in this pattern when I saw my friend's version. It was also knitted
with Wollmeise Lace-Garn. Otherwise it wouldn't have come into my mind to knit a sweater with this yarn. But hey, it works! The top is light, not too hot to wear in summer but not too sheer.

7580685508_ae011cc30d_z.jpg

 Pääntielle tein vähän useamman lyhennetyn kerroksen, jotta sain siitä kaarevamman. Vähän pienempikin se voisi vielä olla, mutta kesäpuseroon sopii noinkin. Ei se kuitenkaan valahda olkapäiltä alas.

I made some short rows more in the yoke. The neckline could be a bit smaller but it's ok for a summer top. The main thing is that is doesn't slump of my shoulders.

7580677470_1f83c4756a_z.jpg

Tämän mallin juju on eteen neulottu kiilamainen laskos, joka neulotaan alhaalta kaventaen kerralla yhteen. Laskos kiinnitetään isolla napilla, tai on tarkoitus kiinnittää. Minulla ei ole sopivaa nappia, mutta sen sijaan löytyy Pörrön tekemä, juuri väriin sopiva huivisolki, jonka ostin Päivölästä. Sitä käytin eilen. Aikomus on etsiä sitä sopivaa nappia, mutta soljen kanssa puseroa voi käyttää ennen sen löytymistä. Itse asiassa toinenkin sopiva solki löytyy kotoa, joten ei hätää.

The catch of this pattern is the pleat at front. It will be fastened with a big button.
Unfortunately I didn't have a suitable one but instead I had a very suitable shawl buckle made by Pörrö. My intention is to look for the right button but no hurry. I can wear the top also like that. Actually I have another fitted buckle too.

7580670644_e261624cf1_z.jpg
 Hihansuut ja helman viimeistelin i-cordilla. Ohjeesta poiketen lisäsin myös kainaloihin 14 s, joista kavensin vartalo-osassa vähitellen 8 ja hihoissa 10. Ohjeessa ei lisäyksiä ole yhtään, ja se ei sovi minun mitoilleni. Näin kädenteistä tuli juuri hyvät.

I finished the sleeves edges and the hem with 4 st i-cord. And I also added 14 st under
arms. Then I decreased 8 of them in the body part and 10 in the sleeves.

7580679632_acf0c44bd8_z.jpg

Tykkään! Kiitos Veeralle hyvästä ohjeesta!
 
I like! Thank you Veera for the nice pattern!

Nyt kohti uusia haasteita. Lintilla-huivi on vielä kesken, ja eilen ilmoittauduin Neuleolympialaisiin. Siinä on tarkoitus neuloa joku työ valmiiksi kisojen aikana. Minä aion tehdä Metron Bamboo Ewestä. Tuskin maltan odottaa, että saan aloittaa!

Now let's go towards new challenges. The Lintilla shawlette is still in progress. And yesterday I signed up for the Ravellenic Games. I am going to knit Metro cardigan with Bamboo Ewe. I can hardly wait to get started!

Mukavaa alkanutta viikkoa!
Harmaana ja sateisena tuntuu täällä alkavan.

Have a nice beginning week! It seems to be grey and rainy in here. 

Terveisin
Hepsi