Kiirusta on pitänyt, kun ei ehdi edes blogata! Maanantaina oli Raijis meillä saunomassa ja virkkaamassa. Ehdittiinhän me muutama silmukkakin saada sentään aikaiseksi kaiken muun lomassa. Mukavaa oli! Kiitos Raijis! Tiistaina sitten Esikkoni putkahti yllättäin kotiin pariksi päiväksi, ja silloin ei taas blogattu. Eilen oli kantri-ilta, ja mm. Dancing Violins vei voiton koneelta. Mutta nyt viimein aion saada valmiiksi päivityksen, jonka aloitin jo toissa iltana.

I have been so busy that I haven't even had time to blog. Oh boy! On Monday my friend Raijis visited me and our sauna. We had a nice time indeed! And then on Tuesday my Firstborn suddenly came home for two days, no blogging then. It was country dance evening yesterday and the Dancing Violins beat the computer. But now I'm going to get this update finished.

Sukkaa pukkaa tosiaan vaan, vaikka jakuntekele ois hihoja vailla. Tällaiset perinnesukkaset putkahti puikoilta sunnuntaina:

So I just knit socks although the cardi is still without sleeves. I finished these traditional socks on Sunday:

3463290980_364d38d134.jpg?v=1240333380

Malli: ei tietoa tai muistia, näitä olen vaan aina tehnyt...
EDIT: Vanhat kunnon pitsisukat
Lanka: vanha marinoitunut Seiskaveikka

Puikot: Addin bambupyöröt nro 3½
Menekki: 85 g
45 s, perinteinen vahvistettu kantapää 23 s
Sädekavennus

Pattern: I don't remember, I have knitted these always...
Yarn:
Novita 7 Veljestä, 85 grams
Needles: Addi bamboo circulars size 3½
45 st, traditional Dutch heel with 23 st
Round toe

3462477337_1aaa6f817f.jpg?v=1240333339

Tällä mallilla olen tosiaan sukkia neulonut jo vuosia, vuosia sitten. Mallineule, 4 kerrosta, on hyvin helppo, mutta kaunis. Alunperin olen sen varmaan joistain vanhoista sukista poiminut ja piirtänyt talteen. Tällä kertaa jatkoin  vahvistettua neuletta vielä muutamia kerroksia kantapään jälkeen, koska siitä kohdastahan se sukka ainakin minulla kuluu.

I have really knitted several pairs of socks with this pattern already long time ago. The pattern, only 4 rounds, is very easy but beautiful. This time I continued the slipped stitches also after turning the heel because that is where the hole often appears. At least in my socks.

3463290498_b443df3cb8.jpg?v=0

Ensimmäistä kertaa pingotin sukat ja hei - sehän toimii! Vedin sukat illalla pingottimieni päälle ja käytin vähän suihkupulloa. Aamulla sukat olivat ihanan sileät! Wau! Eivätkä muuten löpsähtäneet tai venähtäneet, vaikka niin vähän etukäteen epäilin. Siispä tää taitaa pingottaa sukkia jatkossakin!

This was my first time when I blocked socks and hey - it works!

3462478061_8300fb3924.jpg?v=0

Lahjavakkaan sujahtivat nämä sukkaset, kuten myös kenties sujahtavat ne seuraavatkin, jotka ovat jo myös valmistuneet. Sekä ehkä nekin, jotka eilen aloitin, niin että minua tosiaan taitaa sukattaa. Nauru Mutta niistä seuraavalla kerralla. Kuten myös siitä, että eilen tuli paketti Tapiolta sekä toissa päivänä Amazonilta. Hihii!!!

Nyt jos menis kuitenkin neulomaan niitä hihoja. Sukantekele kyllä vaanii vieressä ja saattaa kuin saattaakin salakavalasti hyökätä kimppuuni...

These socks went to the gift basket, and so might do the next finished pair too, and the pair after that... So I do like to knit socks at the moment! Nauru  Now I go and knit the sleeves. The unfinished sock does lurk nearby and it might insidiously attack me...