Puseron neulomisen välillä piti tarttua vähän pienempiin neulomuksiin. Joulu kun tulee, ja muutamia neuleita on pyydetty. Ensin siis ihan vaan tavalliset junasukat.

I had to knit something smaller instead the sweater. It's Christmas soon and I have been asked to knit some acessories.

8178635478_cfb71bd0d0.jpg

Malli: Vauvan sukka, Kerttu Latvala, Ravelryssa
Lanka: Novita 7 Veljestä, väri 384

75% villa, 25% nylon
Puikot: Hiya Hiya bambupyöröt nro 3½
Koko: 29-30, pohja 18,5 cm
Menekki: 70 g
40 silmukkaa

9 krs joustinta, 3 krs nurin ja oikein, kantalappu 15 krs

Pattern: Vauvan sukka, Kerttu Latvala, in Ravelry
Yarn: Novita 7 Veljestä, colorway 384
, 75% wool, 25% nylon
Puikot: Hiya Hiya bamboo circulars size 3½
Koko: 29-30, sole 18,5 cm
How much: 70 grams
40 stitches

En ole aiemmin junasukkia neulonut näin paksusta langasta enkä myöskään näin isoa kokoa, joten piti vähän mietiskellä ja tutkailla kokoja. Sukkamittojahan löytyy ainakin Tiinalta, Suurelta Käsityölehdeltä, Novitalta ja Käspaikasta. Noita tutkimalla ja pähkäilemällä päädyin noihin silmukkamääriin. Toivottavasti ovat edes suunnilleen oikean kokoiset.

I haven't previous knitted these baby socks with so bulky yarn. So I had to think and study a bit the sizes. I'll hope the size is at least almost the right one.

Kärkeen jätin 6 silmukkaa, jotka sitten päättelin kolmen puikon päättelyllä nurjalta puolelta. Kantapää on vaihteeksi ihan se perinteinen.

I used three needle bind off with 6 sts. The heel is the traditional one for the change.

8178602895_20f03efb66.jpg

Valmistumassa on toiset, vähän pienemmät junasukat. Jospa sitten taas siirtyisi villapaitaneuleen pariin. Uskoakseni siitä tulee ihan sopiva, kun sovittelin sitä yhdelle kuopuksen kaverille ja isoveikalle. Hesan reissulle täytyy kyllä ottaa taas junasukkaneule mukaan, se vie vähemmän tilaa.

Sain ainakin yhden koukutettua tilaamaan Wollmeisea, kun annoin vähän vinkkejä. =) Toissa perjantaina tilaamani vyyhdit ovat saapuneet, DK:t jo perjantaina ja Twinit tänään.

I have again ordered some Wollmeise.

8178665173_c260bac9b2.jpg

Ruskeata Teddyä olen toivonut jo pitkään ja tuosta toisestakin kyllä tykkään, vaikka luulin sen olevan harmaata, hopean väristä. Se onkin vihreää.

I have waited long to get that brown Teddy and I like the other color too. Though I thought it would be gray, silvery. But it is green.

8178663653_1944617624.jpg

Näistä Twineistä ei yksikään pettänyt! Kerrassaan ihania kaikki! Siinä on nyt myös sitä hieman tylsää harmaata, joka on oikeastaan kaunista sekin. Ja nyt Wollmeisella on taas uusi houkutus, joka on tilattavissa huomenna. Eli pitsivahvuinen lankapaketti, joka sisältää 3 eriväristä, keskenään natsaavaa kerää + huiviohjeen. En aio tilata, ainakaan vielä. Odottelen vielä niitä Posh-lankoja, jospa ne huomenna tulisivat.

All these Twins are just gorgeous! There is also a bit of that boring gray and it is also really quite beautiful. And now there is a new temptation at Wollmeise. You can order it tomorrow. I am not going to do it, at least not yet. I am still waiting for those Posh yarns. Maybe they will be here tomorrow.

Tänään muuten tuuli niin kovasti, että meinasi viedä minut mennessään, kun kuvasin noita lankoja ja sukkia. No joo, vähän liioittelua, mutta sukkia se ainakin lennätti. =)

By the way the wind was today so strong that it almost took me with it. Well, some exaggeration but it took the socks indeed!

Huomenna ehkä lisää lankoja ja sukkia!

Maanantaiterkuin,

Hepsi