Viimein eilen onnistui kuvaaminen tyttären kanssa, joten tässä sunnuntaina valmistunut uusi lempipuseroni.

Yesterday finally me and my daughter managed to take the pictures. So here is my new favourite sweater finished on Sunday.

6968987870_f806fab1c1.jpg

Malli: Olive, Helga Isager, maksullinen ohje, Ravelryssa
Lanka: Wollmeise Twin, väri Ballerina WD
raidoissa Himbeere ja 100% Hollerstaud'n WD
80% villa, 20 nylon
Puikot: erinäiset pyöröt nro 3, 3,25 ja 3½
Koko: XL
Menekki: 525 g

Pattern: Olive by Helga Isager, in Ravelry
  Yarn: Wollmeise Twin, colorway Ballerina WD,
the stripes with Himbeere and 100% Hollerstaud'n WD
80% wool, 20% nylon
  Needles:  different circulars size 3, 3,25 and 3½
Size: XL
How much? 525 grams

7115065545_48a6223205.jpg

Kiinnostuin tästä mallista jo marraskuussa ja laitoin sen silloin Ravelryn jonooni ihan alkupäähän. Kun sitten valmistauduin maaliskuiseen Neuleretriittiin ja mietin sopivaa neulottavaa, huomasin Jossun aloittaneen tämän puseron. Siitä minäkin sitten innostuin ja aloin tutkia Wollmeise-varastoani. Päädyin Ballerinaan vain sen vuoksi, että sitä tuntui olevan tarpeeksi ja myös siihen sopivaa raitaväriä oli jäännöskerissä. Ajattelin käyttää sekä Twiniä että 100%:a, mutta ei se onnistunut. Tuo 100% on ensinnäkin sen verran ohuempaa että ero näkyi selvästi. Lisäksi omistamani 100% Ballerinat ovat niinikään We're Different -värejä ja niin eri sävyisiä, että sekin ero näkyi liian selvästi. Kokeilin kyllä. Onneksi Marjut sattui myymään Ravelryssä yhden WD-vyyhdin, joka sattui olemaan sävyltään ihan samaa omieni kanssa. Siispä loppu hyvin, kaikki hyvin.

I was interested in this pattern already in November and I put it into my Ravelry queue. When I was going to Knitting weekend in March and was thinking some suitable knitting I noticed that Jossu had been started this sweater. So I started it too and decided to knit it with Wollmeise. I had enough Ballerina WD and some fitted left-overs for the stripes. I was ment to use both Twin and 100% but I didn't. The difference was too obvious, the color and the thickness. I did try. Luckily Marjut sold one WD-skein in Ravelry and it was just the same shade as mine. So all's well that ends well!

6968988474_691863b805.jpg

Pusero aloitettiin jännästi tuosta kaarrokkeen alaosasta ja kavenneltiin sitten sopivasti. Ohjeen mukainen kaarroke olisi ollut kapeampi, ja pääntie siis suurempi. Minä neuloin lopussa muutamia ylimääräisiä kerroksia saadakseni siitä itselleni mieluisan. Kaarrokkeen alareunasta sitten poimittiin silmukoita ja heti seuraavalla kerroksella niistä suurin osa tuplattiin. Sen jälkeen vain neulottiin eikä lisäilty mitään, paitsi hihoja erotettaessa sopivasti muutamia kainaloon. Helppoa kuin heinänteko vaikka ehkä vähän tylsää pelkkää oikeata. Mutta ei myöskään yhtään saumaa lopussa ommeltavana. Oikein sopiva telkkari- ja seurusteluneule.

The sweater was started from the under edge of the yoke and then made some decreasings. The yoke should have been narrower but I knitted some extra rows to make the neckline smaller. Then you picked up the stitches from the yoke and on the next round most of them were doubled. Then just knitting, no increasings except under the armholes. So easy but a bit boring. But no seams to sew in the end. Very convenient project when watching TV or chatting with friends.

6968987188_95b5e63aea.jpg

Valmistuneen puseron upotin hetkeksi huuhteluaineveteen, puristelin vähän pyyhkeen sisällä, linkosin kevyesti koneessa ja levitin lattialle pyyhkeiden päälle kuivumaan. Se pehmensi neuletta entisestään, mutta myös vähän venytti hihoja. Seuraavalla kerralla taidan vain suihkutella enkä kastella kokonaan. Mutta kuten kuvista näkyy, eivät hihat liian pitkät ole nytkään.

I put the finished sweater into a water with fabric softener, squeezed a bit in a towel, spin-dried lightly and set it on the floor to dry. It made the sweater even more softer but also stretched the sleeves a little. Next time I might only spray. But as you can see in the pics the sleeves are not too long.

6968988846_300dce6fe8.jpg

Kaiken kaikkiaan tykkään ja olen tyytyväinen lopputulokseen. Tämä on ensimmäinen Wollmeise-puseroni, mutta ei varmaankaan viimeinen. Sanoinko jo, että tykkään?! =)

All in all, I like and I'm satisfied. This is my first Wollmeise sweater but not probably the last one. Did I already say I like?! =)

Uusi haaste on jo pitkällä, lyhythihainen jakku kesäksi. Vähän jänskättää, tuleeko sitä sopiva...

The next challenge is already on my needles, a summer jacket with short sleeves. I'm a bit nervous will it be fitted or not...

Torstaiterkuin

Hepsi