Tämän huivin ohje on ollut tulostettuna jo kauan. Päivölään otin viimein mukaan ohjeen ja punaista lankaa. Uusi takki kun kaipasi kaverikseen jotain kirkasta väriä.

I have printed this pattern a long time ago. Finally I took it and some red skein with me to Päivölä. My new coat needed some color with it.

6292084658_fe8f3ed117.jpg

Malli: Citron, Knitty talvi 2009, suomeksi, Ravelryssa
Lanka:
Wollmeise Sockenwolle 80/20 Twin, väri Bussi
80% merino, 20% nylon
Puikot: Knit Picks pyöröt nro 4
Koko:
115 x 41 cm
Menekki: 160 g
eli koko vyyhti

Pattern: Citron, Knitty Winter 2009, in Ravelry
Yarn:
Wollmeise Sockenwolle 80/20 Twin, colorway Bussi
80% merino, 20% nylon, 160 grams
Needles: Knit Picks circulars size 4
Size: 115 x 41 cm

6292085960_632640d99f.jpg

Tämä huivi on niittänyt hurjaa suosiota, Ravelryssa näitä on tehty yli 8000! Yllättynyt Eikä kyllä ihme ensinkään. Etenkin alussa olin kerrassaan hurmiossa, kun huivi näytti niin kivalta ja oli mukava nähdä, miten se siitä edistyi. Viimeiset kerrokset olivat kyllä aika puuduttavia. Silmukoita kun oli yli 500 ja neuloit vain sileää neuletta. Etenkin ne nurjat kerrokset. Mutta maksoi vaivan. Lopputulos on oikein mukava. Tykkään!

This pattern is very popular. There are over 8000 projects in Ravelry! Yllättynyt And I am not surprised at all. I like a lot knitting it. Especially in the beginning it was wonderful to see how it looked like. I have to say though the last rounds were quite boring. Over 500 stitches and only plain. Oh boy those purl rounds. But it was worth it. I like a lot!

6292086536_f24d9b9e8a.jpg

Reunaan neuloin pari kerrosta edestakaisneuletta ja päättelin nurjalla puolella kerroksella 10. Eipä ainakaan reuna kierry yhtään rullalle. Ohjeen mukaan olisi pitänyt neuloa vielä kaksi kerrosta ja päätellä kerroksella 12. Minulla lanka alkoi olla sen verran vähissä, että piti lopettaa hieman aiemmin. Ja hyvä niin. Lankaa ei nimittäin jäänyt kuin vajaa metri.

I used the whole skein. So I have to end two rounds earlier than in the pattern. I had only under one meter yarn left.

6291564507_2def803157.jpg

Sitten niihin kehräyskuviin. Unohdin tietysti kameran kotiin, joten kurssilta ei ole kuvia. Saimme pussillisen, 50 g, villaa, jonka ensin karstasimme. Pikkaisen saimme myös sikkikuitua, kirjavaa ja valkoista, jotka saimme taitojemme mukaan sekoittaa lankaan. Karstaaminen sujui ihan mukavasti, mutta siinä olisi varmaan voinut olla huolellisempikin. Villa oli muuten aika likaista. Meille oli teetetty alapainotteiset värttinät.

Then some spinning pics. I forgot my camera home so I have no pics about spinning class. We got 50 grams lamb wool, and first we carded it with the spindles we got too. We got also some silk fiber.

6291869337_601d9bfc71.jpg

Minusta se tuntui jotenkin kolholta eikä pyörinyt kovinkaan herkästi. Mitäs mieltä kokeneet kehrääjät olette? Minä sitten pyöräyttelin sitä liikaakin, ja langasta tuli jotenkin liian kierteistä. Tai jos sitä nyt yleensä voi langaksi sanoa. Nolostunut Tukiopetusta varmaan tarvitsisin tai ainakin kovasti harjoitusta. Ei oikein kädet osanneet toimia yhteistyössä. Mutta tässä nyt sitten minun tuotokseni, 40 g efektilankaa.

I think it was a bit sturdy and it didn't spin very well. I think I rolled it too much because my yarn became too threaded. Or if you can even say it is yarn. Nolostunut I do need more practice. My hands didn't manage to co-operate well enough. But here is my result, 40 grams effect yarn.

6292087524_a73a3750b0.jpg

Saa nauraa, juu, ihan vapaasti. Silmänisku Ja sama lanka kerittynä.

Be free to laugh. Silmänisku And same yarn reeled.

6292088002_5bed5fc332.jpg

Vähän kauniimmalta näyttää kerittynä. Mitäs tuosta sitten voisi tehdä? Ehkä pannunalustan paksuilla puikoilla. No ainakin on nyt kokeiltu kehräämistä ja huomattu, että ei se niin helppoa ole. Ehkäpä ostan tai tilaan jostain kauniin väristä villaa ja kokeilen uudestaan. Tai ehkäpä odotan seuraavaa kurssia.

It looks a bit more beautiful in the skein. What will I knit with it? Maybe a potholder with big needles. Well now I have tried spinning and noticed it isn't easy at all. Perhaps I'll try it again some day.

Ja kauniita lankojahan on kaupat pullollaan. Villavyyhdin nettikaupan avutumista odotan kieli pitkällä. Tytär siellä kävi torstaina ja osti äidille myssylangat (kauppias kertoi, että kuulemma kuitenkin sellaiset, jotka mätsäsi täydellisesti tyttären takin väriin). Mutta arvatkaas mitä? Ne langat hävisivät tyttären humpsutellessa kaupungilla uusi ukulele kassissaan. Eli putosivat sieltä samasta kassista. Tytär yritti niitä etsiä, mutta huonolla menestyksellä. Toivottavasti ne löysi joku, joka osaa niitä arvostaa. Sai hyvät langat. Silmänisku

I wait a lot the opening of Villavyyhti net shop. My daughter visit the real shop on Thursday and bought some beanie yarn for me. The shopkeeper told me they matches perfectly with my daughter's coat. Hymy But quess what? Those skeins fell off my daughter's bag and she didn't find them. I hope the one who found them also appreciates them.

Lohdutukseksi shoppailin perjantaina vähän Wollmeisea. Ihan vähän.

To comfort myself I ordered some Wollmeise on Friday. Just some.

Keskiiviikkona sitten taas kaikki neulomaan Haminan Puistokahvilaan klo 14.30 alkaen ja ensi lauantaina Karhulaan Sammon talolle käsityötapahtumaan.

Lauantai-illan iloa!

toivottelee

Hepsi