Eilen illalla juuri ennen puolta yötä valmistuivat viimein nämä Karkkisukat. Eli siis kesäkuussa. No juu, lankojen päättely meni vähän heinäkuun puolelle, mutta sitä ei lasketa.

702042.jpg

Perussukat tiimalasikantapäällä
Lanka: On Line Supersocke
Puikot: 2½
Silmukoita: 18 s puikolla eli 72 s
Lyhennetty sädekavennus

Tässä vielä kuvaa kantapäistä. Tuo tiimalasikavennus sopii minusta erittäin hyvin näihin itseraidoittuviin lankoihin.

702040.jpg

Tällä kertaa kokeilin neuloa kantapään suuremmalla silmukkamäärällä, koska aiemmin siitä on tullut minulle hieman ahdas. Minulla oli kantapäässä 40 s ja se oli kyllä vähän liikaa. Eli luulen, että se 18 s olisi kuitenkin minulle riittänyt. Kavensin sitten suorassa osassa kahdesti silmukan joka puikolla eli kärkikavennuksiin mennessä puikolla oli 16 s. Silloin sukka olikin jo hups vaan niin pitkä, että sädekavennus piti tehdä lyhennettynä (välikerroksia yksi vähemmän kuin kavennusten väliin jääviä silmukoita).

Nämä ovat vasta kolmannet ohuemmasta sukkalangasta neulomani sukat ja siksi tämä on vähän opettelua. Nyt tiedän, että minun käsialallani ja puikoilla 2½, miehen sukkaan riittää tuo 18 s puikolla ja minulle riittää todennäköisesti 16 s. Asia on sitten taas toinen, jos mallineule on jotakin muuta kuin joustinta tai sileää.

Mutta kyllä nämä sukat käyttöön menevät ihan minulle itselleni, vaikka hiukka isot ovatkin. On ne niin namuiset ja pehmeät. Langasta tykkäsin. Uudet sukat tulee varmaan aloitettua heti perään.

Mutta tänään jää neulomiset vähemmälle, koska tää lähtee kohta tekemään osansa ystävänsä lapsen rippijuhliin. Vuoroin vieraissa ja niin edelleen!

LEPPOISAA SUNNUNTAITA!