Toukokuun puolenvälin jälkeen tuli vaan tunne, että nyt pitää neuloa lapaset. Ja paksut sellaiset, jämälangoista. Sehän sopii oikein hyvin lämpimien päivien neuletyöksi. Eikä näille ole vielä käsiäkään tiedossa. Kelpaavatko edes kellekään, mutta oli niitä hauska neuloa. =)

I just wanted to knit mittens in late May. And chunky ones, with some leftover yarn. It is very suitable knitting on sunny warm days. I still don't know who is going to get these. I wonder if these even are good enough for anyone, but it was nice knitting. =)

5856540467_b342b05646.jpg

Malli: ihan peruslapaset omin nuotein, Ravelryssa
Lanka: Naturwolle Michels Ton in Ton, väri 306 Burgunder ( pun.),
Sirdar Big Softie, väri 0338 musta,
Knit Picks Swish Bulky, kahta eri ruskeaa
Puikot: Addin pyöröt nro 4½ ja 5
Menekki: 125 g
32 silmukkaa

Pattern: basic mittens with own notes, in Ravelry
  Yarn:
You can see them in Ravelry, 125 g
  Needles: Addi circulars size 4½ & 5
32 st.

Tuolta Ravelryn sivulta näet tosiaan tarkemmat tiedot. Se on avoin kaikille piipahtajille.

Lapasissa on kiilapeukalo, jossa lisäykset tein joka toisella kerroksella ja vähän löysä kiilasta tuli. Langat eivät ole ihan saman paksuisia, mutta ei se kuitenkaan näytä pahemmin haittaavan. Vaalempaa ruskeaa jäi vielä. Muut langat sain käytettyä aika loppuun.

I made the thumb gusset and made the increasings on every other round. I think it was too often. The yarns are not quite equally chunky but it doesn't really matter.

5857093702_58087d1b3b.jpg

Salpa-Jukola on takana, ja valvomiset on jo nukuttu pois. Olin paikalla kellon ympäri lauantaista klo 12.00 sunnuntaihin vähän yli puoleen päivään. Parisen tuntia torkuin autossa aamuyöllä ja ihmeen hyvin jaksoin. Sekä Venlojen että miesten viestin lähtöä sain olla valvomassa ihan lähellä. Siinä tanner tömisi, kun miehet pinkoivat matkaan.

Salpa-Jukola is over and I have already rested. I was there over 24 hours and slept about 2 hours in the car on the wee hours.

5856650127_6e63bdbaec.jpg

Yhteishenki talkooväen kesken oli mahtava ja hauskaa oli! Minä olin maalissa kuraisia karttoja keräämässä. Onneksi sade loppui jo Venlojen viestin aikana, ja aurinkokin näyttäytyi.

The team spirit of the voluntary folk  was great. I was collecting the muddy maps. Luckily the rain stopped already during the Venlas' relay and also the sun appeared.

5856648041_c4c8184ceb.jpg

Eikä kisapuvutkaan ole hassumman näköisiä!

Aurinkoterkuin

Hepsi