Viimeinkin saan esitellä ensimmäisen varsinaisen "The Tailored Sweater Method" -tavalla neulotun puseron. Menetelmänhän on kehittänyt taitava Tuulia, Louhittaren luolan emäntä, ja siinä pusero neulotaan ylhäältä alas ilman ensimmäistäkään saumaa. Varsin kätevää!

Finally I may show you my first actual sweater knitted by "The Tailored Sweater Method". The designer is Tuulia, the hostess of The Knitlob's Lair. It's a top-down seamless method. Very convenient!

6771625847_54f5ae4631.jpg

Malli: The Tailored Sweater Method, Ravelryssa
Lanka: Novita Pop, väri 751
70% akryyli, 30% villa
Puikot: Knit Picks Harmony pyöröt nro 5,5
Menekki: 6,3 kerää, mutta 560 g

Pattern: The Tailored Sweater Method, in Ravelry
  Yarn: Novita Pop, colorway 751, 6,3 skeins but 560 grams
70% acrylic, 30% wool
  Needles: Knit Picks Harmony circulars size 5½

6771624049_d831681b3d.jpg

Aloitin tämän puseron jo pari vuotta sitten helmikuussa, ja tarkoitus oli tehdä tästä harjoituskappale ihan minulle itselleni. Mittojen otto taisi olla tällä kertaa liian vaikeaa, sillä peineksihän se minulle osoittautui jo aika alussa. Onneksi perheessä on sirompiakin naisimmeisiä, joten tytär sai uuden puseron.

I started this sweater already two years ago in February. I was ment to make it for myself. But the measurement was too difficult this time because the sweater was too small for me. Luckily I noticed it in time and there are also slenderer ladies in our family. So my daughter got a new sweater.

Alussa seurasin ohjeen mukaisia silmukkalukuja, mutta sitten kun jossain vaiheessa hihojen kohdalla minun piti lisätä muistaakseni -2 silmukkaa, jätin puseron lepäämään pitkäksi aikaa. Kun sitten nyt syksyllä päätin saada puseron valmiiksi, en seurannut enää ohjetta, vaan annoin vain mennä tiuhaan sovittaen. Ja hyvä tuli.

I followed the pattern in the beginning. But then I was supposed to increase about -2 stitches and I left the knitting rest in peace for a long time. Last fall when I decided to finish the sweater I just went on knitting by trying it on often. Well done!

6771627723_bff55cc7a3.jpg

Pääntielle halusin halkion, johon neuloin myös napinlävet. Tytär ei kuitenkaan nappeja halunnut edes koristeeksi. Nuo reunukset ovat kaksinkertaista helmineuletta.

I wanted a cleft on the neckline and I made also the button holes. The daughter didn't anyway want the buttons even for decoration. Those edges are double moss stitch.

Koska tämä on harjoituskappale, halusin keskittyä olennaiseen ja neuloa pelkkää oikeaa. Vähän tylsältähän se alkoi tuntua, ja siksi aloin neuloa kahden silmukan pikkupalmikkoja keskelle eteen ja taakse. Lisäsin niitä sitten vähitellen. Hihoihin tein samanlaiset. Niistä tuli aika kivat.

Because this is a practical work I just wanted to concentrate on the essentials and knit only pure plain. Well it was a bit boring and I started to knit little cables with two stitches.  I think they look quite nice.

6771628417_541fc695d5.jpg

Helmaan yritin ensin myös neuloa pikkupalmikkojoustinta, mutta se ei toiminut. Niinpä neuloin sekä helmaan että hihansuihin ihan perinteistä 1 o kierrettynä, 1 n joustinneuletta.

Olin ajatellut ihan toisenlaista pääntietä, mutta tyttö halusi hupun. Aloitin ensin neulomalla muutaman kerroksen samanlaista joustinneuletta kuin helmassa. Sitten neuloin vain sileää oikeaa lisäten muutaman silmukan takana ja kaventaen ne sitten myöhemmin pois. Neuloin myös pari lyhennettyä kerrosta niin, että reunojen helmineuleet eivät alkaneet löpsöttää. Käytin sitä "varjotekniikkaa", joka mielestäni on paras ja helpoin lyhennettyjen kerrosten tekotapa. Sauman neuloin kolmen puikon päättelyllä. Kokeilin ensin neuloen silmukointia, mutta lanka on sen verran höttöistä, että se ei olisi kestänyt sitä.

The daughter wanted a hood. I started with k1 tbl, p1 and continued with plain. I increased some stitches in the back and decreased them later. I also knitted some short rows so that the moss stitch edge looks enough vigorous. I used the shadow wrap method. I think it's the best ant easiest way to make short rows.

6771626769_d024387f5a.jpg

Lanka on vanhaa Novitalaista, jonka olen muistaakseni ostanut Arjalta. Se on akryylivoittoista, mutta väri on upea. Saa nähdä, millaisena neuleen pinta käytössä pysyy. Onhan lanka vähän tuollaista pehmeää ja löyhäkierteistä. Ihan mukavan tuntuista kylläkin.

The yarn is Novita's old one and I have bought it from Arja. It's a bit too acrylic but the colour is gorgeous.

Ihan tyytyväinen olen tulokseen, ja kai tytärkin tykkäsi, kun pusero jäi hänen päälleen heti, kun hupunkin langat olin päätellyt. Kotipaitana hän kuulemma sitä aikoo käyttää siellä opiskelukämpässään, ja ihan hyvä niin.

I'm pretty happy with the result. And I think the daughter is too because she put on the sweater at once when the sweater was completely finished. She is going to wear it as a home sweater in her study place.

Muistinkohan minä nyt kertoa kaiken oleellisen tästä projektista.? Toivottavasti. Tuulian menetelmä on nerokas, mutta mittojen otto vaikeaa. Menetelmä nimittäin laskee silmukkamäärät mittojen ja mallitilkun silmukoiden mukaan. Kyllä minä silti aion yrittää uudelleen. Saumat ei ole minun juttuni, vaan puseroiden ja takkien pitää olla saumattomia. Nih.

I hope I remembered to tell everything. Tuulia's method is brilliant but the measurement is difficult. But I am going to try again because I don't like the seams.  So the sweaters and cardigans must be seamless.

Seuraavaksi valmistuvat sukat, sillä kyllähän nyt joka kuussa pitää neuloa ainakin yhdet sukat. Viime vuonna taisi jäädä parikin kuukautta väliin. Nolostunut

Oikein rattoisaa pakkasviikonloppua Sinulle!

toivottelee

Hepsi