Tämähän on se Esikon neule, jonka aloitin jo syyskuussa. Marraskuun lopulla oltiin siinä vaiheessa, että jakku oli päättelyjä ja nappeja vaille valmis. Siinä muodossa se on saanut rauhassa levätä kaapissa viime torstaihin asti. Silloin nimittäin Esikko penkoi edesmenneen mummon nappilootaa ja löysi sieltä juuri ne oikeat napit. Siinä sitten auringonpaahteessa minä ompelin nappeja ja päättelin langanpäitä (voi pojat - niitä riitti!) Esikon kitkiessä vieressä kukkapenkkiä. Hyvä työnjako, eikö? Mutta nyt se on siis valmis. Esikon päällä sitä ei ehditty kuvata, joten mallina nuorempi tytär. Hänelle jakku on juuri sopiva, kerrassaan! Kaikki napit menevät jopa kiinni, eikä tee tiukkaakaan!

So this is the jacket I knitted for my Firstborn, started in September and finished in November. But I didn't weave the ends and I haven't got the buttons. So the jacket rested in peace in the closet until last thursday. Then my Firstborn found these just perfect buttons in our late granma's button box. The model in the pics is my younger daughter because the older one left already to Helsinki. But this is just fitted at least for her, all the buttons can also be closed!

3801622065_67c021eaf6.jpg

Malli: Hexacomb, Katie Himmelberg, Interweave Knits Spring -08 
Lanka:
Wendy Pure, värit 895 ja 885 Priimasta
100% bambu
Puikot: Knit Picks pyöröt nro 4
Koko: pienimmän koon silmukat, kolmanneksi pienimmän sentit
Menekki: 400 g
Kaikki kuvat Flickrissä.

Pattern: Hexacomb by Katie Himmelberg, Interweave Knits Spring -08
Yarn:
Wendy Pure, colorways 895 ja 885 from Priima
100% bamboo
, 400 grams
Needles: Knit Picks circulars size 4
Size: stitches as in the smallest size, but cm as in the third size
All pics in Flickr

3801623213_d1596877d0.jpg

Siis nyt olen ihan mahdottoman tyytyväinen tähän, vaikka alku oli aika tuskaa. Koon valitseminen oli vaikeaa, ja sitten lopulta tuntui, että vähän nafti tämä on Esikolle, jolle se on tehty. No nuoremmalle se sopii, mutta ei taas ole oikein hälle mieleen. Saa nähdä, kuka tätä sitten loppujen lopuksi pitää. Näinkin se näyttää hyvältä:

Consequently I am very pleased, although the beginning was so painful. It was difficult to choose the right size. And then finally it felt a bit too tight for the Firstborn, whom I made this. The younger daughter doesn't like this so much, though it is just perfect for her. It looks great also like this:

3801626395_439caaee38.jpg

Ja lähikuvaa napeista. Ne eivät ole keskenään samanlaisia.

And a close-up off the buttons. They are not all similar.

3801625337_89b40b1036.jpg

Lanka on puhdasta bambua, nauhalankaa, aivan ihanaa. Sitä oli mukava neuloa ja pinta on pehmeää ja sileää. Tykkään!

The yarn is pure bamboo, ribbon, just lovely. It is nice to knit and it feels soft and smooth. I like!

3801624639_6f8ce4874a.jpg

Nappilistojen kanssa taistelin myös. Tein niistä paljon alkuperäistä leveämmät, jotta sain jakusta sopivan. Mutta niistä tuli kivat noin. Uskallanko vielä kerran sanoa, että tykkään! Kovasti tykkään!

I had also one struggle with the buttonbands. I made those much more wider than in the pattern for to get the jacket fitted. But they are nice now. Dare I say again that I like! I do like a lot!

Nyt tuli kauhea into aloittaa jotain uutta puseroa tai jakkua, vaikka oma Samos-jakku ( huoh ) on edelleen kesken ja syksy jo kohta tulee. Tytär on pyytänyt Puro-hihatinta, se on seuraavana. Ja Aura pitää saada valmiiksi, ja yksi Lace Ribbon ihan sattumalta on taas kesken, ja sukat ja toinen huivi. Mutta ei hätää, kaikki ne valmistuvat ajallaan. Ja onhan minulla pari uutta kirjaakin inspistä antamaan.

Now I would so much start a new pullover or cardi, although many knittings are still in progress. I have also two new books giving me some inspiration.

3803940390_4d41fe03ed.jpg

Upeita kirjoja molemmat. Enemmän innostaa tällä hetkellä Custom Knits. Se tuli tilattua Amazonista ja huivikirja tietty ostettua Tallinnasta Apollo-kirjakaupasta Viru-kadulta. Sinne jäi vielä muutama. Silmänisku Haapsalu Sall kirjan voi tilata täältä.

I ordered Custom Knits from Amazon and bought the scarf book in Apollo, Tallinn. There are still some left there. Silmänisku You can also order Haapsalu Sall here.

Jos jaksoit lukea tänne asti, saat tietää, että Ne Rappuset löytyvät Vanajanlinnan pihapiiristä!

Tiistaina alkaa koulu, ja minulla työt jo huomenna. =)