On se totta! Aurinko paistaa ja mittarikin näyttää varjon puolella 20 astetta. Eikä siellä taida kovasti tuullakaan... Harvinaista tänä kesänä. Ehkäpä leipomisen lomassa ehtii ja tarkenee istua vähän pihalla neulomassa.   -   Jaa, tässä välissä käväisin pihalla ottamassa pari kuvaa ja kyllähän siellä tuulee...
It is true! The sun is shining and there is 20 degrees Celsius. And I think it's not very windy out there... That's very rare this summer. Maybe I have some time between baking to sit out and knit.  -  Well, I passed out to take some photos and noticed that it is windy...

Tässä nyt sitten viimeiset Helsingin tuliaiset. Näin mainioita magneetteja löysin Hakaniemen hallista.

2680513088_4bd4f1670a.jpg?v=0

Ihania kuvia, mutta parasta on tuo sanoma - sopivan naiskeskeinen! Paras on tuo ylimmäinen. Sitä vilautan aina jatkossa miehelleni, kun alkaa maa polttaa jalkojen alla ja täytyy taas rynnätä matkaan! Nämä ovat ystäväni siskon Liisa Jaakkolan tekemiä eivätkä mistään vanhoista kuvista kopsattuja vaan itse piirrettyjä vanhaan tyyliin. Samaan sarjaan kuuluu myös meikki- ja kännykkäpusseja ja laukkuja. Menkääpä katsomaan, kun Helsingissä käytte. Liikkeen nimeä en muista, mutta se on samassa rivissä Vihreän vyyhdin kanssa, vain muutaman liikkeen päässä. (Korjaathan Jaana, jos kirjoitin jotain väärin!)
There are the last presents from Helsinki. I found so cute magnets. The pics are beautiful but the texts are the best. "The woman has to leave, when the woman has to leave." "A modern girl and a controlled hysteria." And " The dear, wonderful, personal me". I think the first one is the best. I will show it to my husband when the ground under my feet is going to burn and I'll have to run away for a while!

Jälkeenpäin harmitti, kun emme käyneet Hobboksissa. Muistin sen paikan väärin ja kävelimme Menitasta tullessa väärää katua ja niin se jäi väliin. Mutta löysin kuitenkin sen, mitä etsinkin Suomalaisesta kirjakaupasta.

2680513418_7446c87b19.jpg?v=0
 
Eli Neulojan käsikirjan. Tuon toisen kirjan tilasin jo aiemmin Book Depositarysta, mutta sekin pääsi nyt vasta kuvaan. Luulen, että noilla on käyttöä. Tuota käsikirjaa olen jo lueskellut iltalukemiseksi sängyssä.
The Finnish book I bought in Helsinki but the another one I ordered from Book Depositary.

Keskeneräisissä töissäni lukee, että silkkisukat - no jaa. Tästä langasta ne pitäisi tulla, mutta villa-silkkisukathan niistä tulee.

2681205911_55ec18dd24.jpg?v=0

Nämä kerät ostin myös Vihreästä Vyyhdistä. Tarkoitus oli ostaa rauhallista yksiväristä Supersocke Silk -lankaa, mutta mitäs olivat keksineet tällaisen namuyhdistelmän! Enhän minä sitä voinut vastustaa. Tuo sukantekele menee kyllä purkuun. Lisäsin siihen jostain syystä liikaa silmukoita ja isohan siitä tulee. Höh!
These yarns I bouhgt in Vihreä Vyyhti, Helsinki. My meaning was to buy some one-colored harmony yarn, but why have they figured this kind of candy-yarn! I couldn't resist it. Unfortunately I have to unstitch this beginnig, because it's too big. Grrr!

Mutta tätä ei pureta. Eka on jo valmis ja toinenkin yli kantapään.

2680513618_ab08feaa94.jpg?v=0

Mallina on blogiystäväni Vickin Cunningham-sukat, jonka ohjetta testailen. Lankana siis Amandojen loppu-Noro. Luvassa ei ole kahta samanväristä sukkaa, mutta jotain samoja värejä yritän niihinkin saada. Hyvältä tuntuu! Ja ajatelkaas, tämä on jo kolmas sukkalankakerä peräjälkeen, joka tulee käytettyä samoin tein lähes loppuun! Hyvä minä!
But this one is not going to be unstitched! These are my blog friend's, Vicki's Cunningham socks -pattern, which I am testing. The yarn is the rest of Amandas. The first one is already finished and the other is over the heel. And it looks and feels fine! Well done Vicki! And think, this is already the third ball of sockyarn I have used almost in the end on after the other! Good for me!

Minua on myös jälleen muistettu tällaisella Kesäblogi-merkillä. Kiitos Sinikka! Mieltäni lämmittää tämä tunnustus, mutta tavoilleni uskollisena olen taas tylsä enkä laita tätä eteenpäin.
Sinikka has giving me this kind of confession. Thank you so much Sinikka! I'm boring again and don't send it to anyone...

1744508.jpg